maanantai 14. huhtikuuta 2014

Viimiset kuulumiset Afrikasta


Viikko sitte pejantai aamuna lähettii aikasin kohti lentokenttää. Kaheksalt starttas kone Windhoekista kohti Kapkaupunkia! Oli vähä hassu fiilis lähteä. Samalla jotenki haikee, mut olin kyl kans nii onnellinen ja ilonen siitä, et vihdoin on kotiinlähtö taas askelee lähempänä! Oltiin perillä Kapkaupungissa vähän ennen kymmentä. Napattiin taksi lentokentältä ja suunnattiin kohti hotellia. Hotelli sijaitsi Longstreetillä, eli ihan keksustassa ja niin sanotulla pääkadulla. Meijän huone ei ollu vielä valmis, joten jätettiin kimpsut ja kampsut respaan ja painuttiin kaupungille. Ihan ekana oli pakko ettiä mäkkäri! Melko lähellä se olikii ja ommomm ku oli hyvää! Kolme kuukautta pelkkää KFC-mättöä aja oli vihdoin ohi! Syömisen jälkee lähettii kiertelee kaupungille. Kaupunki on tosi upee, vanhaa ja uutta sekasin. On pilvenpiirtäjää ja ihanan ränsistyneitä puutaloja ja kivestä tehtyjä hulppeita vanhoja rakennuksia. :) Käveltii Company Gardenin läpi, se on tosi pitkä "puutarha" keskellä keskustaa, siel oli paljo oravia ja lintuja.. ihan siistejä kukkia kans :) Sieltä suunnattii kaupungille päin ja käytii katsastamassa Green Market Square, joka on historiallinen markettialue, nyt se oli vallattu kaupustelijoilla ja tungettu täyteen kojuja. Kaikenlaista afrikkakrääsää ja puutavaraa sieltä sais ostettua. Sen jälkee suunnattii takasin hotellille siinä toivossa, et meijän huone olis valmis! Olihan se :) Hotelli on tosi upee ja meil on avoin kylppäri :D Mul oli kylpyamme sängyn vieressä!



 Kyl sitä mietti, et kiva on tääl viikko viettää :) Sit alettiiki tekee toimintasuunnitelmaa koko viikolle! Nii paljo  on tekemistä ja näkemistä, et vähä harmitti se, että oltiin nii vähä aikaa. Tajuttii siinä, et pakko lähteä heti tekemään jotain, jos meinataa millää ehtiä kaikkialle minne halutaan ihan vältämättä :) Vähän sivistystä reissulle! Eli suunnattiin museoon! Iziko African Museumiin :) Aateltiin et paikka olis suht pieni, mut eeei. Vissiin neljä kerrosta ja joka nurkan takaa löyty uus osio :D Oli afrikkalaista historiaa, eläimistä, dinosauruksista, planetaariota ja mitä vielä :D alko jo uuvuttamaan se kiertely sielä.

Iiiiiso fisu
 Sit alko olla jo kova jano ja vähän nälkäkii, nii käytii siistiytymäs ja mentii kaljalle ja ettimää ruokapaikka! Mentii istumaa baarii nimeltä Beerhouse ja päästiin sit samalla telkkarii :D Sielä kuvattiin jotain ohjelmaa/mainosta jne. Istuttiin parvekkeella ku hirvee porukka tunki ulos ja joku mies veti koko touhua ja sano, et kun hän laskee kolmee, nii kaikki huutaa niin kovaa ku lähtee, et "this is beercountry" :D Siel oli nii  paljo väkee, et lähettii ettii ruoka paikkaa muualta. Löydettiiki intialainen! Ruoka oli hyvää, mut tuli syötyä  aivan liikaa ja sit iski se kuuluisa mummotauti, mikä on vaivannu afrikas aika usein. Ei vaan jaksa! Mentiin sit takas hotellille ja suoraa sänkyy ja töllöstä pyöri Mulan :D Väsytti ihan kamalasti. Ei ees haitannu se, et oli metelin perusteella sellanen olo, ku ois baarissa. Hotellin nurkilla oli varmaan viis baaria! Kaikki soitti ihan täysii musiikkia. Hyvin nukutti silti :)
Beerhouse!
Lauantaina herättii yheksältä ja suunnattii aamupalalle. Aamupalalle piti lampsia parin korttelin päähän johonki ravintolaa, koska hotellin oma ravintola oli remontissa. Aamupalaa sai varttua tunnin! African-time huooh. Onneks ei ollu kiire mihinkää. Hotellin omaa ravintelii pitäis päässä jo maanantaina :) Aamupalan jälkee mentii laittaa hienompaa päälle ja kammattii naamat! Oltii varattu iltapäiväks vähä hienompaa ja sivistyneempää puuhaa! Nimittäin viininmaistelu-kierros! Kierroksee kuulu kahtee viinitilaa tutustuminen, Asara ja Zevenwacht oli tilat missä käytiin. Ei sano nimet mulle mitään ja ei oo tietoa saako kyseisten tilojen viinejä suomesta!

Zevenwachtin tilalta. Rypäleet kasvaa siel taustal! :)
Tynnyreittäin viiniä!
Zevenwachtin tila oli tosi kaunis ja esittelykierroksee kuulu neljän viinin maistelu ja juustotarjotin! Viinit oli kaikki ihan hyviä ja juotavia! Sen enempää en osannu analysoida niitä :D Oon melkonen viinitietäjä! Käytiin myös kurkkaamassa viinikellaria. Ei se kyllä kellaria ollu nähnytkää, mut kuitenki:) Zevenwachtin jälkee suunnattii Asaran viinitilalle, missä toimi myös viiden tähden hotelli. Upee paikka seki! Sielä saatii maistaa kolmee eri viiniä :) Molemmat tilat tekee viinin eteen kaiken ite. Kasvattaa rypäleet, pullottaa ja markkinoi! Viinitynnyrit yleensä tulee euroopasta! Meillä sielä on parempaa puuta! ;) Olis ollu kiva ostaa jotaki viiniä kotiin, mutku ei vaan mahu matkaan enää :/ pöh. Viinitilojen jälkeen ajettii pienelle kiertoajelulle Stellenboschin alueelle, sielä oli tosi upeita viktoriaanisia rakennuksia! :) Koko matkan kyllä näky myös kaikissa upeissa väreissä viinitilojen peltoja! Kivaa maisemaa ajella ja ihailla!


Mitä lähemmäs kaupunkia päästiin, nii sitä karummalta taas alko näyttämään. Monen monta kilometriä moottoritien varrella oli peltihökkelitaloja niin pitkälle kun silmä kanto! :/ Kuski kerto, että osalla olis varaa asua muuallakin, mut eivät halua muuttaa pois, koska asumisesta "slummissa" ei tarvi maksaa mistään muusta, kun prepaid-sähköstä! Tosin osa on oikeasti niin köyhiä, että varaa parempaan ei ole. Heti kaupunkiin päästyä maisemat muuttuu täysin. Paljon parempaan.
Illalla lähettii ettimää ruokapaikkaa ja taas osuttiin puolvahingossa intialaisee ravintolaa :D Oli kyllä hyvää ruokaa,  mut tuli taas syötyä liikaa ja niihän siinä taas kävi, et suunnattii takas hotellille ja sänkyyn köllöttelee ennenku uni tuli :) Meni se lauantai taas vaihteeks niinki! :D Kurkittiin vaa neljännen kerroksen ikkunasta Longstreetin meininkiä! Voi sitä ihmispaljouden määrää! Ei vaa menojalka mummoil enää vipata. ;) No oli sunnuntaina kyl aikanen herätyskii, nii ei olis kyllä kannattanukkaa lähteä ulos :)

Sunnuntaina lähettii taas parin korttelin päähä aamupalalle. Ja äkkiä takas hotellille keräämää kamat kasaa ja kohti eteläisintä Cape Peninsulaa eli Kapin niemimaata :) Siellähän se Afrikan tähti melkein aina on, Cape pointissa!! :P Meijät haettiin kyytiin taas ensimmäisten joukossa ja mitä sattumaa, että yks amerikkalaispariskunta oli samalla reissulla nytkin meidän kanssa, niinkun lauantainakin sielä viinitiloilla :D Kierrettiin kaupungilla hakemassa lisää väkeä kyytiin ja myöhästyttii aikataulusta 40min, kun yhtä herraa ei löytynyt sitten millään matkaan. Lähettiin ajelemeaan kohti afrikan lounaskärkeä :) Hetki oltiin ehditty ajaa, kun kuski sai soiton, että tämä eksyksissä ollut herra tulee myös matkaan, et odottakaa siinä! Kaikki oli vähän et mitähän vattua, jos on myöhässä nii jää matkasta.. sit kehtaa viel tulla mukaa ku on jo muutenki laittanu kaikki odotuttaa itteää. En tykänny.
Kurvailtiin idän puoleista sivua kohti Cape Pointia :) Todellaki kurvailtii, koska tiet oli kunnon serpenttiiniä! Tuli huono olo :(  Välillä pelotti myös, että ajetaan vuorenrinteeltä alas :D Maisemat oli kyl tosi upeet koko matkan. Wau :)


Pysähyttiin matkalla kattomaa Afrikan pingviinejä Simons towniin Bouldersin rannalle. Piiiingu piiiingu :) Voi että ne oli söpöjä pikkuotuksia! Siel ne vaappu eteepäin ja makoili rannalla :D Miä tahon sellasen kotii! :)
Pingujen jälkee jatkettii matkaa kohti Afrikan mantereen eteläisimpänä pidettyä paikkaa! Cape of good hopea! Eli  Hyväntoivonniemeä :) Afrikan eteläisin paikka on kuulemma oikeasti 150km päässä sijaitseva Cape Agulhas. Mut ei sen väliä! Upeeta oli ja voin sanoa käyneeni ainakin hyvin etelässä ;) Hyväntoivon niemen jälkee ajettii Cape Pointille. Cape pointin majakalle vievä kaaapelihissi oli poissa käytöstä, joten ei päästy ihan päähän asti :( höh. Vähä ennen puolta päivää lähettii ajelemaa takasin kohti kaupunkia. Tällä kertaa länsipuolelta. Tie oli suorempaa ja parempaa! Matkalla oli upeita rantoja! Aallot oli kans suuria!

Piiingu piiiingu!
Hyväntoivonniemellä!

 Yhen paikkeilla oltiin takasin hotellilla. Päätettii lähteä samantien uudestaa ulos, koska ilma oli aurinkoinen ja lämmin, eikä tuullut oikeestaan yhtään. Oltiin vähän riippuvaisia kelin suhteen, että mitä kaikkea voi tehdä minäkin päivänä! Lähettiin siis kohti Tablemountainia! (Pöytävuori). Sinne ei pääse tuulisena päivänä, koska ylös pitää mennä kaapelihissillä! Onneks oltiin varattu liput etukäteen netistä, niin pystyttiin vaan lampsimaan suoraan hissijonoon :) Vähän hirvitti katella sitä hissiä ja kuinka jyrkkä matka olisi ylös! Päästinki melko nopeesti kyytiin ja huiiii mitkä maisemat! Ehti sitä muutaman kerran sillä parin minuutin matkalla ylös reilu 1000 metriin miettiä, et mitä jos tää tippuuu iiiiiik! Tässä ollaan ja selvittiin ilmeisesti poiskin samaa reittiä ;D Vuorelta oli näkymät joka suuntaan! Waude :) ei voi oikein sanoin ees kuvailla! Sielä pääs kiertämään eri reittejä ympäriinsä. Käytiin vähän joka reunalla kurkkimassa :) Ilma oli tosi lämmin ja kirkas, nii näkyvyyski oli tosi hyvä :) Sieltä ylhäältä käsitti vähän, et kuin suuri kaupunki Kapkaupunki onkaan! Pari tuntia tais sielä ylhäällä mennä, koska jouduttii hetken odottamaan pääsyä hissiin takasin alas.

Näkymät kaupungin yli Pöytävuoelta
Raunalla..kaunis on maailma tittidii
Siel menee kaapelihissi! iiiiiik
Alhaalla oli sitte akku loppu just siitä puhelimesta, mihi oli taksin numerot tallennettu :D Tääläkin on kaks eri taksia. Turvalliset mittaritaksit, jotka saa soitosta paikalle ja sit ne ei suositeltavat käsipystyyn taksit. Hetki jouduttiin istuskelemaan, ennenku pari tyttöä, vissiin amerikkalaisa.. tuli kysymään, et ootetaanko meki taksia, et voitais jakaa yks! Paikalle kurvaskii sitte joku täys lahoamisvalmiudes oleva purkki, joho kaikki tungettiin! Turvallisesti päästiin hotellin ovelle asti! Vähän oli väsynyttä tyttöä ja melkee nukahinki hetkeks :) Niiiii paljo nähty ja tehty yhtee päivää :) Tosi ikimuistonen ja kiva päivä kyl olikii :) Illalla yritettii monee ravintolaa syömää, mut kappas tääläki kai sunnuntaina melkee kaikki kiini! Onneks yks löyty ja sai pitsaa vaik kunnon pihvii lähettii ettimää :) Kyllä nukahti illalla nopeesti!

Maanantaina sai nukkua vähä pidempää :) Päätettii sivistää itteämme vähä lisempää ja suunnattii museokierrokselle! Ekaks käppäiltii juutalaismuseoon, paikka oli mielenkiintonen, mut minuu vähä ärsytti ku oli kauheesti vaa lukemista! Netistä nyt löytäis samat jutut jos jaksais kaivaa. Ei siis kovin erikoinen. Sen jälkee mentiin Holokaust-museoon, mikä oli samassa pihapiirissä. Paikka oli täynnä natsijuttuja ja todella tarkasti oli faktaa siitä, miten ja milloin natsit tappo juutalaisia ja muita "saastunutta väkeä". Siks sielä sellanen museo on, koska moni juutalainen pakeni etelä-afrikkaan :) Oli aika hiljasta tyttöä sen näyttelyn jälkee.. voi oikee käsittää, miten sellasta on voinu tapahtua..ja vaa nii vähä aikaa sitte. :( Suunnatii kahville ja sit Slave lodgelle! Tosi vanha rakennus keskellä keskustaa, minne kaikki orjat vietiin joskus satoja vuosia sitte :/ Nelson Mandelasta oli kans juttua yleensäkin Apartheidista. Paikkana oli tosi mielenkiintonen! Sit alkokii jo päässä pyöriä, ku yhelle päivälle nii paljo kiinnostavaa tarinaa! Suunnattii hotellille ja potslojoo. Iiihan poikki oli. Illalla lähettii metsästää ruokapaikkaa ja päädyttii yhtee irkkubaarii hamppareille! Hamppari oli hyvää, mut muuta hyvää siin paikas ei kaheesti ollukkaa! Tuli melko äkkilähtö ku tarjoilija yritti pyytää jatkamaa iltaa hänen kans ja nopeest sen jälkee ihan hemmetin iso torakka juos lattialla meijän pöytää kohti! Iiiiik äkkiä pois! Mentii kaljalle Beerhousee ja oli pakko saada kolpakko. Litran kolpakko kaljaa :D Jack Black tais olla kaljan nimi ja ihan hyväähän se oli! Tais vähä noussa päähänki se määrä :D Kyl uni tuli taas nopeesti :)

Tiistaina otettii aamupalan jälkee taksi Waterfrontille. Sieltä lähti lautta viereiselle saarelle. Robben Islandille, eli saarelle, jossa pidetttii apartheidin aikana poliittisia vankeja. Tunnetuin oli tietty Nelson Mandela, joka vietti saarella vankina 18 vuotta!
Matka saarelle taittui katamaraanilla! Kiva purkki, mut kaikki meni meijän ohi! Mm. Merirosvolaiva! Se oli ihan ku jostain leffasta! Sekin vei porukkaa saarelle ja harmiteltiin, et miksei me päässä tollaselle :(
YARRR

Kapkaupunkia ja hienosti näkyy pöytävuori! :)
Saaren satamassa meitä oli vastassa bussi ja opas. Kierrettiin bussilla ympäri saarta kattomassa paikkoja missä vangit on työskennelly jne. ennenku päästiin itse vankilalle, jossa oli vastassa opas, joka oli ihan oikeasti itsekin ollut Robben Islandin vankilassa 5 vuotta. Tää entinen vanki kierrätti meitä vankilassa ja kerto samalla omia kokemuksia ja vankilan toiminnasta. Melko karua touhua joutuneet kestämään :/ Päästiin kurkkaamaan kans sellejä! Hurjan pieniä ne oli!! Matto lattialla, pieni pöytä ja sanko pönttönä! Kurkattiin itse Nelson Mandelan selliä, mikä sijaitsi B-siivessä ja oli selli numero neljä oikeelta. Siistii! Mandelan sellin jälkee meijät vapautettiin ja saatiin kävellä vankilan porteista ulos kohti satamaa. Siel oli hirveesti väkee ja lauttoja, eikä oikeen tiedetty,  et mihin meijän pitäis mennä. Katottiin vaan, et ihmisiä, jotka oli samalla lautalla tullessa, menee nyt sinne merirosvopaatille! No hitto, meki mentiin sitte eikä kukaa kyselly mitää :D Ja kuin kivaa oli päästä sillä takasin kaupunkiin! Oli salossa ihan merirosvolippukin! :)


Matkalla keinutti jonku verran,  mut ei haitannu! Aurinko paisto ja kannella soi kiva musiikki :) Kruunas kyl koko reissun :) Satamaa päästyämme lähettii ettimää ruokapaikkaa! Jäätii rannalle yhteen kivaan ravintolaa syömää kalmaria! Syömisen jälkee lähettii Two Oceans Aquariumii kattoo fisui ja pingui! :) Tosi upee paikka ja paljo oli eri lajeja! Lähinnä vaan etelä-afrikkaa ympäröivistä vesistä. Isoja ja värikkitä kaloja oli joka lähtöön. Erilaisia kasvejaki pääs ite koskemaan ja meritähtiä! Meitä kiinnosti kalat, nii paikallisia kiinnosti mistä ollaan :D Kysyttiin tosi usein, et mistä ollaa kotosin sen jälkee ku on jo arvattu saksa, ruotsi, norja, englanti, amerikka, etelä-afrikka.. kokoaika ku vastaa eeei ja sanoo lopuks et "from Finland", nii jotku innostuu ja alkaa kyselee lisää..osa taas on et ajaa joojoo okei eli ei ees tiiä mistään suomesta mitää :D No se siitä. Päästii kattomaa kalojen syöttöä "Predator"-altaalle! Siel oli haita ja tosi isoja muita kaloja! Rumia sellasia.. ja yks kilppari! :)
Lopuks mentii viel kattomaa pingviinejä! Tahon edelleeki sellasen kotii :) ne kyl haisee aika pahalle..
Koko reissun kruunas mangon makunen jäde! :) Sit lähettii hotellille makoilemaa. Oltii illaks varattu pöytä kunnon pihviravintolaa! :P
Hurjan kokonen allas!

Sisko tää on sulle!!

Keskiviikko koitti ja viiminen kokonainen päivä Afrikan mantereel! Otettiin vaa rennosti ja kierreltii kaupungilla. Pitihän sitä vielä itellee jotain pientä ostaa  muistoks :) Päivä oli tosi kuuma ja ei jaksanu kauaa pyöriä. Loppupäivä maattii vaa ja illalla mentiin syömää Mama Africaa :) Söin kanacurrya ja hyvää oli! Tääl on syöty kauheen paljo intialaist ruokaa :D nyt on kyl kiintiö täynnä! Syömisen jälkee lähettii yhillle. Yhelle litran kolpakolle taas kerran :D No pitihän sitä nyt sit muitaki oluita kokeilla ku oltii kerran beerhousessa ja valikoimaa oli seinä täynnä! Ilta venähti johonki kahteentoista ja aamulla oli sellanen olo et on taas juotu. Hyiiiii. Äkkiä aamupalalle, koska sen jälkee sai pakata! Jeeee :) Lähtö se vaan läheni :) Tosi hyvin meni rinkkaanki kaikki tavarat :) Uloskirjauduttii klo 11 ja lähettii kaupungille viimist kertaa. Syömässä käytii tosi kivassa kahvilassa ennenku lähettii kentälle :)
Lennot suju ihan hyvin, mitä nyt oli ihan hemmetin paha olo ja lens oksennuskii pari kertaa :D en tiiä jännittikö vai mikä oikee oli. Oli kyl nii pönttö olo ku Suomee pääs.. ei konees osaa vieläkää nukkuu :(  Oli kyl kiva ylläri vastas Suomen pääs! Iskä, Inkku ja sisko oli kukkapuskan kans vastas, vaik vaa Teemun piti tulla :D Itkuhan sitä ilosta tuli lentokentäl ku pääs kaikkia halimaa :) Ei sit meinannu millää koko perjantain aikana käsittääkää et sitä ollaan kotona!  Emmiä tiiä tajuunko oikee vieläkää :) On kyl nii ihana olla kotona ja ei oo kyl hinkua lähtee mihinkää piiiiitkää aikaa. :) Reissu Etelä-Afrikkaa kruunas kyl koko reissun! Upee maa! Sinne olis kiva päässä uudestaa ja ajan kans. Oli nii paljo nähtävää :) Reissun kaikista paras juttu oli silti se, että pääs kotiin <3

Tähä onkii hyvä päättää tää blogi! Kiva on ollu kirjotella ja kokeilla tällästäkii :) Kiva varmasti munkii lukee näit joskus jälkeepäin :P Kiitos kaikille lukijoille! Mun blogii on luettu vähä alle 4000 kertaa! Hui mikä määrä! Tää matkaaja kiittää ja kuittaa! :)
Ei lähetellä terkkuja ja haleja enää, ku voi halii ja nähä ihan oikeesti! Ehanaaaaa <3

Heidå!
T. Martsu

Kotona ootti ihana ylläri! <3 Sisko oli askarrellu palan Afrikkaa mulle ympäri kämppää :D
IHANA OLI TULLA KOTII <3

torstai 3. huhtikuuta 2014

Viimeistä viedään!


Viiminen puol viikkoa Namibiassa on sujunu ihan kivasti. Kovasti jo odottelen kotiin pääsyä! Ihan kamala ikävä <3

Maanantaina oltiin viimistä päivää sairaalalla. JEEE! Ei varsinaisesti ees töissä, vaan tutustumassa tuberkuloosisairaalan puolelle. Aamulla meitä otti vastaan brittimies, joka työskenetelee sairaalalla. Hän oli ilmeisesti joku johtaja tai jotain sellasta. Saatiin ennen sisälle menoa maskit, mitä ilman ei asiaa ollu sairaalan ovista sisään. Ne maskit oli ihan kamalat ja ahisti ja paino nenää jajaja kauhee valitus :D En kyllä olis silti kirveelläkään suostunu luopumaan siitä! :D Osallistuttiin esittelykierrokselle, mikä pidettiin sielä aloittaville  farmasiaopiskelijoille. Sairaala oli kyllä tosi mielenkiintoinen paikka, vaikka kokoaika kammotti koskea johonkin ja oli vaikea hengittää :D Sairaalalla oli monta osastoa. Karkeasti jaoteltuna parantumattomat potilaat omassa siivessä ja potilaat joilla oli hyvät mahdollisuudet parantua, olivat toisessa siivessä. Sielä "huonommalla puolella" hoidettiin potilaita, joilla oli mega resistant tuberkuloosia ja extremly resistant tuberkuloosia. Eli niihi ei enää mitkään lääkkeet pure. Sen osaston ohi vaan käveltiin ja hetken oltiin paikallaan, vaik miel olis tehny juosta läpi hengittämättä ja hypätä vaikka käsidesialtaaseen :D No onneks pääsee keuhkokuviin suomessa! :P Mielenrauha tulee kai vasta sitte. Tuberkuloosi tarttuu kuulemma heikosti, mut silti!!
Päästin aikasin pois ja suunnattiin kämpille. Loppupäivä meni intoillessa, et joko saa pakata! ;)
TB ERISTYS! sinne ei mennä, eikä varmasti karata :D 

Tiistaina mentiin home of good hopeen. Viimistä kertaa! Vietii mennessämme meijän työkengät, vaatteita, alusvaatteita, hoitotarvikkeita ja piirrustuspaperia lapsille! Kiva antaa jotain pois, mitä joku tarvii enemmän ku minä ite :)
Osallistuin taas hyvin innokkaana tiskaamiseen :D Olikohan mun tiskausintoilut nyt siinä sitte :) Paikan pitäjä, Monica, tuli vielä ennen lähtöä kiittämän avusta ja toivotti hyvää kotimatkaa :)

Meijän yhteyshenkilö Louise kävi moikkaamassa meitä kämpillä ja hoidettii viimiset paperihommat alta pois :) Kiitettiin, kun hän on hoitanut kaikkia käytännön asioita täällä puolestamme ja hän toivotti meidät takaisin Namibiaan :) Piti muffinssejakin tarjota, et hän varmasti muistaa kirjottaa meistä hyvät paperit suomeen :D
Tosi levoton olo oli koko alkuviikon! Tiistai iltapäivänä piti vielä koepakata, et varmastiki mahtuu kaikki! Meinas jo epätoivo iskeä, ku ymmärs et ei herreguuud menee tiukille! Kaikki sain tungettua rinkkaan, mut vähä pelottaa, et kuin tuliaiset kestää sitä riepottelua :/ Olihan se rinkka sitte pakko punnitaki. Meinasin mennä nurin ku sain sen selkää! Ei se selässä voinu kävellä ku suoraa. Kumartua jos yrittää, nii se on tää likka nurin :D painoa oli huimat 1kilo vähemmän, ku korkein sallittu määrä! 22kiloo! :D Samal tajusin, etten voi Etelä-Afrikasta ostaa mitään! Ei vaan yksinkertasesti mahu! Voi piiip! Näköjää voi 75l rinkka olla liian pieni :D Loppua kohden on kyl huomannu, et oli muutama turha vaate mukana, mut ei vaan raaski jättää tänne!

Keskiviikko kulu makoillessa altaalla ja viimisimpiä rusketuksia keräten! :) tota uima-allasta tulee kyl ikävä.. ja tätä lämpöö! Suomes olis paras olla jo kevät kovas vauhis, ku pääsee kotii! :)
Illaks oltiin varattu pöytä Joe's beerhousesta. Olihan se viimiselle seeprapihville mentävä! Pakko todeta, et varmaan parasta lihaa mitä oon koskaa syöny! :) Istuttii iltaa tyttöjen kans jonku aikaa sielä, ennenku lähettiin jatkamaan Warehouseen! Sielä on keskviikkosin aina live musaa. Kolme vanhaa äijää laulo Guns N' Rosesii ja soitti kitaraa. Hyvältä kuulosti :) Istuskeltii kaikes rauhas ku olkapäähä koputettii. Meijän aikasemmin tapaamat suomalaispojat Kalle ja Jussi oli parin sakalaisvahvistuksen kanssa kans tullu vaan pyörähtämään ulkona. Sit hetken pääst tuli niitä kivoja norjalaisia Wadadee-guesthousilta Adamin kanssa myös moikkaammaa! Kaikki oli viihteellä ja ne pyyski meitä jatkamaa iltaa niitten kans Club Londonii. Kippisteltii skumppaa ja oli kivaa! Lähettiihän me sit koko porukalla siel Club Londonissa käymää. Ei kauaakaa ehitty olla, ku tuli pilkku ja oli lähettävä kotii! :) Kyl oli kiva viiminen ilta! Vähä kyl harmittaa, ku näin reissun loppuvaiheessa on tutustunu mukavii ihmisii, joittenkaa olis ollu kiva hengailla tääl enemmänki! :)

Kalle, Jussi, Emmi, Tia, Mirka, Minä ja William :) 

Viiminen päivä on sujunu rennosti! Tuskailtu pakkailujen kans ja syöty viimiset fazerin siniset! Pitsaaki piti vielä saada ja sikanaa valkosibaleee! Omm :)

Kyl täält on silti nii ihana lähteä! Kolme kuukautta on pitkä aika, mut jotenki minust kuitenki tuntuu, et aika nopeesti tää aika on menny! Tää on varmasti yks elämäni parhaimpia kokemuksia ja tuun aina muistamaa tän :) Oon kyl nii ilonen ja tyytyväinen siihe päätöksee, että päätin lähtee! Oon kokenu ja nähny täälä niin paljo kaikkea, mitä en todennäkösesti koskaa suomessa kohtais.
 Kulttuuriero on suuri ja välillä tosi vaikea ymmärtää, taikka ees hyväksyä sitä, miten nää täälä toimii. Mut mikäs miä oon muita tuomitsemaa! Tekee ihan hyvää palautua maan tasalle, miten jotkut ihmiset maapallolla elää. Ei pitäis valittaa turhasta. Meil on asiat oikeesti tosi hyvin ja oon nii kiitollinen, että oon syntyny suomessa! Minust jokainen suomalainen vois käydä afrikassa kurkkaamassa enneku valittaa oikeestaan mistään ;) Toki maassa maan tavalla ja menee iäisyys, ennenku nää kehitysmaat yltää Euroopan maiden tasolle. Eikä suurin osa täälä tiedä ees paremmasta, mut ne on silti onnellisia :)  Sehän on selvää.
Ei täälä elämä oo niin helppoa ollu, vaik päivät uima-altaalla töiden jälkee kuluuki :P  Hermot on useesti meinannu mennä ja mennykkii :D Varsinki african-time ei kyllä istu vieläkään tähän päähän! Raivostuttavaa. Ihana ja täsmällinen Suomi! :D Sit se, että ei ne asiat oo niin justiinsa.. no jotku asiat kyllä on!! Vähä rentoutta ja vähemmän stressiä olis kiva tuoda mukanani kotii, mut saa nähä kuinka onnistuu :) Hakuna matata!
Siitä en tiiä oonko oppinu mitään, mitä tulin tänne opettelemaan :D melko erilailla tuola sairaalalla ainaki kaikki pyörii. Paljon muuta on kyl matkalla kotiin mun mukana! Englantia puhun ainaki paremmin ja rohkeammin ku tänne tullessa! Sit päällimmäisenä tulee mieleen iiiiiiso kasa muistoja ja elämänkokemusta! Kaikki reissut ja kommellukset! Niitäki muistaa nauraen jälkeepäin! Luulempa, et loppuelämän mielessä pysyviä ihmisä on tavattu ja osan kanssa varmasti vielä suomessakin tulee oltua yhteyksissä :) On tää ollu ihan mahtava kokemus! En voi suositella ku erittäin suuresti ulkomaille vaihtoon lähtöä! Ei tällästä tilaisuutta toiste saa! Saattaa jopa olla, et tuun joskus tänne vielä takasin :) On tää maa tosi upee, niin monipuolinen maiseminee ja eläiminee! Tänne päästävä on taas! Ainaki sen verran et näkisin joskus sen leopardin ja pumban kaverin! Timon missä piileksit!?
Minust tuntuu et koko Afrikka on vieny paikan itellee mun sydämmest! <3

Namibia pumpum

Tää video saa minut nii hyvälle tuulelle! Hihii! :) Liian vähän tullu hypetettyä leijonakuningasta täälä :) Klikkaa ja ala hymyilee! :)
http://youtube.com/watch?v=3bldULQMhn4

Tosiaan kolmen kuukauden (työharjottelu) seikkailu Afrikan Namibiassa on nyt paketissa! Kaikinpuolin mahtava kokemus :)
On aika siirtyä viikon ansaitulle lomalle vielä hieman etelämmäs! Kapkaupunki täältä tullaan!

Ja te kaikki rakkaat palleroiset sielä kotona. Kohta oon oikeesti sielä! Kamala ikävä ja ihana tulla kotiin <3 Ihana nähdä taas kaikki tärkeet :) Iso kiitos viel kaikille, jotka on tän reissun mulle mahdollistanu ja mun juttuja ikäväpäissää kuunnellu! Erityis pusut ja halit mun perheelle ja Teemulle <3

Terkkuja! Toivoopi Mari