keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Demoneita ja spätslee!

Ollaa täs pari päivää kuultu ihme möykkää naapurista. Hurjaa naisen huutoa ja jotain jeesusta se hokee sielä. "Jesus is our saviour" ja viimeyöna aina vähän väliä huuettiin "peace". Maanantai illalla selvis, että niillä on joku rituaali sielä menossa, heidän vauvaa riivaa nimittäin demoni, näin on päätelty, koska vauva itkee kokoaika.. on ollu pappia myöten porukkaa manaamassa sitä pois :D Jooh, se on nyt sielä kolmatta kertaa se demoni. Oliskohaa pikkusella vaan koliikki tai hampaita tulossa tjs?
Teholle tieni käy..

Hommissa on sujunu jees, alko jo maistua puulle toi teholla olo. En oikee tiiä, et mitä pitäis tapahtuu et olisin tyytyväinen, mut äh ei vaan jaksais enää. Potilas tapaukset on tosi monipuolisia ja mielenkiintosia, mut ei täälä vaan jotenkaa saa niistä mitään irti. Tai niinku hoidosta jne, vaikea selittää. Enää tää viikko ja ens viikolla suunnataa kai päävamma osastolle ja/tai leikkuriin kurkkimaan jos pääsee :) Tai ylipäätää johonki muualle vaan!
En ja tiedä kuinka loputtomiin tota noitten hoitamista ja ihmisten ala-arvosta kohtelua jaksaa kattoa. Nii suututtaa. En ikinä, en siis ikinä haluis tai suostuis hoidettavaks tonne sairaalaan tai toivois että sinne kukaan muukaa joutuis. Oli taas eilen ihan huippu päivä, kun mun ohjaaja hävis koko aamupäiväks.. se häviää joka aamu johonki ja takas tulee milloin huvittaa, nii ja ylipäätää jos vuoro alkaa seittemältä nii hää saapuu paikalle 7:15-7:45. Siinä sitte oli vastuu en tiedä ja kenellä kahesta potilaasta.. Jännää, mut ei siitä kukaan mitää hänelle sano. Ei olis kauaa tommonen töis suomessaa :D Mut nakitettiin taas auttamaan palovammapotilaan hoidossa eilen. Kyl oli kuuma ja voi sitä touhua. Tänää mulla oli kokonaan oma potilas.. ihan helppoa oli siihen asti kun lääkräri kävi sanomassa kesken aamuhommien, että potilas pitää äkkiä siirtää, koska paikka tarvitaan sairaammalle potilaalle. Siinä sit vähän et täh minä yksinkö hoidan potilaan sinne, mut onneks yks hoitaja tuli apuun :D Lääkkeet piti antaa potilaalle ennen siirtoa. Kolmetoista pilleriä murskattiin samaan kippoon ja sekotettiin veteen.. sit potilaalle :D



  Namia..


Päästiin tänään myös elvyttämään ekaa kertaa täälä. Mies potilas siirrettiin toiselta osastolta teholle, koska oli niin huonossa kunnossa. Potilas oli ehtinyt olla teholla varmaan viisi minuuttia, ehdittiin mekin jopa painella hetki, kun lääkäri totes et eipä taida olla intubaatioputki sielä missä pitää, et lopetetaa. Selvä. Suurin ongelma hoitajille oli tämän jälkeen se, että kuka hoitaa ruumiin pois osastolta ja siihen liittyvät paperihommat. Teho, vaiko osasto, jolta potilas tuotiin. Potilas siirrettiin sitten takaisin osaston sängylle, että viekääpä takaisin. Jo tuotiin seuraavaa potilasta leikkurista teholle. Tässä vaiheessa päätettiin, et meille taitaa riittää.. lähdetään kotiin! Teholle ei enää tarvikkaan mennä, koska huomenna ollan laiskoja ja mennään taas home of good hopeen :)

Viikonloppuna tehäänki "pikkureissu" nii jakso sen voimin raahautua hommiinkin :) Meijän piti siis mennä jollekki farmille viikonlopuks, mut sinne ei pääse tän sateen takia autolla. Vähä ollaa sumplittu täälä akkaporukalla ja Waynen kanssa et mitäs me sit keksittäis. Oli kolmannen maailmansodan ainekset käsil ku kukaa ei ollu samaa mieltä mistää :D Mut tosiaan päästii yhteisymmärryksee ja perjantai aamuna auto starttaa kohti Fish River Canyonia ja sen jälkee huristellaan rannikon suuntaa ja Sossusvleihin kattoo ja kiipeemää dyyneille, laskee mäkee/"laskettelee" ja mönkkäriajelulle lähetää kans sinne hiekan sekaa! :) Maanantaist tulee viel vapaapäivä, koska ei millää ehitä takasin ennen sitä. Muutama kilometrin pitunen kuitenki tuo reissu. Mut hurjan jännää! Kanioni on maailan toisiks suurin ja dyynitkii on täälä maailman yhtiä suurimpia! Tuskin tuun ikinä näkemää niitä ellen nyt sit :) jeee.
Kauheen paljo ehtiikin tosta reissusta parannella, kun sitte taas perjantaina lähetään sille suunnitellulle pidemmälle reissulle, jonka piti kans sisältää kanioni ja dyynit, mut nyt päässäänki sitte vähemmällä, ku ne on jo nähty :) Kiva lähteä nyt tänä viikonloppuna isolla porukalla,  kyl meil on ollu hauskaa, vaik ei ajatustenkulku ihan samalla tasolla välillä ookkaan. Kavereithan tässä on saanu jotka muistaa aina :) Pitää kuulemma saksaan lähteä ja tulihan nuo tytötkii kutsuttua samalla suomeen :) Saas nähä!

Pakko taas nauraa, en oo tainnu aikasemmin kertoa kuin täälä noi taksit toimii. Täälä on siis kaks eri taksia. Ei niin suositeltava "käsi pystyyn taksi" ja sitten se parempi "tilaustaksi". Ensimmäinen toimii sillä periaatteella, et mennään tienviereen varttumaan ja kyllä kohta ajaa taksi ohi, joka kysyy mihin matka. Niii, taksissa saattaa tällä hetkellä myös istua asiakas tai asiakkaita.. ei se mitää kyytii vaa. Eli taksit pysähtelee ja ottaa kyytiin väkeä kesken kaiken vaikka olisi jo asiakas, jos tilaa on nii nou probleeem! Ei kovin kiva mun mielestä ainakaan.. varsinki näitä takseja on täälä paljon ja kilpailu varmaan sen verran kovaa, että tähän on menty. Tälle taksille ei myöskään saa kertoa osoitetta missä asuu, vaan on jäätävä johonkin kadun varteen ja käveltävä loppumatka. Nää kuskit myös on mitä kamalimpia hurjastelijoita, autot välillä mitä kamalimpia rotiskoja ja turvavöistä ei oo tietoakaan. Halpaahan sillä on kulkea! 9dollaria. Kurssi on nyt sitä luokkaa, et 1euro on 14 dollaria.. :D Sitte on nää soittotaksit jotka saa soittaa ihan osotteeseen ja ei ota toisia asiakkaita kyytiin, jos itse jo on kyydissä. Turvallisempaa ja vain näillä saamme kulkea pimeällä. Eilen oli mielenkiintonen taksimatka kotiin sairaalalta, aluks ohitettiin hurja kasa poliiseja, jotka kaikki käveli rivissä tien vieressä ja etti jotain.. kuski kerto, et siinä oli just tapettu joku ja ne ettii luoteja.. kiva. Kuski halus myös ehdottomasti jomman kumman meistä tyttöystäväkseen, "this is africa I can have and take what I want"..Joo ei, kiitos kyydistä morooo. Jotain pillereitä se kans näytteli millä se huumaa ittesä tai meijät meni vähä ohi ku tuli kiire ulos.. phyi.

Täälä leivotaan! Miä leikkaan kumihanskoil suklaatii :D Tänää siis pidetään pienet illanistujaiset! Saksalaiset tekee spetslee/spätslee mitä olikaa ja me vaa leivotaan :) Kohta syyää ja juuaa! :) kaks uutta suomalaistyttöä lappeenrannnasta tuli sopivasti pahimman sähläyksen keskelle :D Varmasti ihana tulla vuorokauden matkustamisen jälkee meijän paardyihi! 8) Maailma on todellakin pieni. Tia ja toinen suomalistyttö ovat molemmat haminasta kotoisin ja tietävät toisensa?!? :D mitääääh.

Suklaatia muffinsseihin! 
Pöytä on katettu! :) 

Melkein tyhjä! :o 
Seuraavan kerran kirjottelen blogia varmaanki maanantaina tai tiistaina! Reissun päällä ei varmaankaan nettiä ole :) Täälä päässä nyt relax! Aurinkokii paistanu tänää kunnolla moneen päivään! (Yritin epätoivosesti taas ruskettua). Life is good!

Halipusut ja terkkuja! <3
 t. Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti