sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laiskottelua ja juhlia!

Tää viikko on madellu ihan uskomattoman hitaast. Oon ollu kyl nii väsynykii! Alkuviikosta paino ihan selkeesti vielä viimeviikkonen reissu. Silloin kuitenki joka aamu herätty aikasin ja tehty pitkää päivää. Viikonloppunakaa ei saanu huilia vaa piti sännätä joka suuntaa!

Tää viikko (taino 3 päivää) on sairaalalla sujunu ihan mielenkiintosis maisemissa! Ollaan oltu leikkurissa pällistelemässä :) Ihan vaan kattomassa oikeestaan. Yhen tipan sain kyl laittaa ja viel onnistuin :) Maanantaina meilt kysyttiin, mitä opiskelijoita ollaan ja mitä ollaan tulossa tekemään. Hoitsu neuvo meille mistä saadaan leikkurivaatteet ja hauskat tossut ja sano et menkää mihin salii huvittaa ja milloin huvittaa :D selvä! Tääl on ovet levällään joka saliin ja tosiaan ulos ja sisään ravas porukkaa minkä tahto. Joku tietty leikkaus ku ei enää kiinnostanu nii senku lompsi vaa seuraavaa! Puhelimet oli milloin hoitajilla ja milloin lääkäreillä käsissä kesken leikkausta. Lääkäri saatto istua huoneen nurkassa lattialla räpläämäs puhelint tai lukemas lehtee. Tääl lääkärit tekee kans yllättävän paljo! Hakee esim ite potilaan salii ja hoitaa melkein kaiken alusta loppuu ja on vielä salissa jopa siivoomassa leikkauksen jälkee! Yks lääkäri moppas lattioita! Suomes lampsitaa paikalle viimisellä minuutilla ja kaiken pitää olla valmiina ja sit vaa hoidetaa homma ja heippa! Lääkärit palloilee täälä koko päivän saleissa tekemässä milloin mitäkin hoitajan tai sairaalahuoltajan juttuja. Lääkäreitä oli välil vaikee erottaa koko poppoosta! Kaikilla on samanlaiset vaatteet.

Leikkurikuteet ja tossut mil oli kiva hiihtää! :) 
Laitteet näytti ainakin melko nykyaikasilta ja suht uusilta! Leikkauksista en osaa oikein sanoa mitään, kuin oikein tai väärin tehtiin mitäkin. Tosi kovakourasesti tääläki käsiteltiin kyl potilaita :( Leikkauksia oli ihan laidasta laitaan! Saleja on kai lähemmäs kymmenen, mutta käytössä vesivahingon takia vain neljä. Joka päivä hoidetaan noin 30-40 leikkausta! Melkosella vauhdilla ne niitä potilaita kärräskii sisää ja ulos. Pari ortopedista leikkausta nähtiin, josta mieleen jäi nuori poika, joka oli sääriluunsa murtanut 2011 jolloin se oli leikattu ja laitettu metallilla kasaan. En tiedä miksi, mutta luu törrötti nyt reidestä selvästi ulos! Sen näki ihan paljain silmin, että luu on ihan vinksalleen luutunut. Röntgenkuvista paljastuiki, et sielä on hurja mutka :/ kasvavalle pojalle oli vissiin laitettu liian lyhyt metallilevy sinne ja luu lähtenyt vinosti luutumaan ja vääntymään luonnottomaan suuntaan :/ Lääkärit ihmetteli kuka toope sen oli alunperin ees leikannu.. Kolme vuotta poika on sillä kinkannut ja nyt se leikattiin uudestaan. En osaa yhtään sanoa kuinka hän käveli tai mitä lääkärit sille aikovat tehdä :(
Pari reponointia käytiin kans kauhistelemassa. Suurin ja haastavin leikkaus, mitä meidän aikana sattu, oli ohitusleikkaus. Tai no yritys, ei sitä pystynyt enää tekemään. Lääkärit sulki haavan ja kärräs potilaan pois odottamaan kuolemaa :( Pari kasvaimen poistoa nähtiin kans. Yhellä naisella oli vatsassa kaks nyrkin kokosta ja yks vauvan pään kokonen kasvain! Hurja möykky. Sit oli jotain pienempiä leikkauksia vähän väliä.

Salista



Keskiviikkona vietettiin Janan läksiäisiä!  Grillattiin isolla porukalla ja juotiin! Torstaina ei töihin kyenny ;) 7 viikkoo on menny nii nopee. Nyt se jo lähti, vaikka vastahan se tänne tuli :( Viis suomityttöä jäi vaan jälelle! O oou :D Tuli vähän haikee fiilis. Koti-ikäväkii nous pintaa ku näki toisen ilon et vihdoin pääsee kotii. Pöh. On tääl ollu kivaa ja upee reissu tähä mennnes.. mut on oma koti aina koti. Ja suomi <3 kyl meillä on asiat hyvin! Alkaa olla jo aijoittain aika täynnä tätä maata. Tai lähinnä ihmisä ja niitten toimintatapoja. Jotain näitten rentoudesta ja hälläväliä asenteesta tahtois iteki omaksua, mut rajansa kaikella!!
Vielä kuus viikkoa. Jaksaa jaksaa. :'( Me lähetäänki täältä seuraavaks! Outoa. Viiden viikon päästä pitäis suunnata kohti Kapkaupunkia viikoks, ja sit kohti kotia <3

Perjantaina olikin taas pippaloiden aika! Emmi vietti synttäreitään! Sankari ite oli leiponu nii hyvää kakkuakin et omomm :) Illalla suunnattiin porukalla ulos! Meijän piti tavata kolme suomalaispoikaa, koska meillä oli yhden puhelin hallussa! Puhelin matkasi swakopmundista viikko sitten tänne meidän kanssa, koska se oli unohdettu hyppypaikalle niille kahdelle toiselle suomalaispojalle, joista kerroin viime postauksessa. Menipä vaikeeks. No kuitenki tavattiin pojat jossain pikkubaarissa ja puhelin palautu oikeelle omistajalle. Ihan perusmukavia olivat.. melko hiljasia! Ihan kiva törmätä kyllä suomalaisiin täälä :) Mentiin taas pyörähtämään Vibe klubilla.. sielä oli aivan liikaa porukka, eikä taidettu ees tuntia viihtyä, kun kaikki halus jo lähteä. KFC:n kautta ja ennen kahta olin jo peiton alla :)
Lauantaina olikin aivan mahtava keli ja maattiin altaalla koko päivä! Hiki virtas kahta kauheemmin ku normaalisti! Ei tuntunu krapulalta ennenku tuli aurinkoon :D Keksittiin sit illalla lähteä elokuviin! Haluttiin mennä kattomaan Gravityä, mut ei se pyörinykkään, vaan ainooks vaihtoehdoks jäi Captain Phillips. Tositapahtumiin perustuva elokuva. Eli kun somali merirosvot kaappas aluksen ja aluksen kapteenin panttivangiks 2009. Iso popparikippo kouraan ja menoks!

Paaaaaljon poppareita :)

Ite leffasali oli tosi iso ja kangas suuri! Muuta hyvää sanottavaa en osaa sanoa, kun et oli hyvä leffa. Muuten oli melko pöyristyttävää menoa. Leffa alko myöhässä, ei yllättänyt. Ihmisiä lampsi sisään ja ulos minkä ehti kesken elokuvan. Nuorin salissa oli sylilapsi. Näytös oli siis klo 20:45.. puhelimet välkky ja ihmiset puhu ja kommentoi elokuvaa minkä kerkes. Kaikista kamalinta oli kuitenkin ihmisten reaktiot, silloin kun me melkein itkettiin, niin kaikki paikalliset nauroivat! Esimerkiksi kun ihmisiä ammuttiin niin koko sali repeää nauruun. Okei elokuva! Mut kamalaa nauraa kuolemalle. Loppu oli koskettava, kun kapteeni pelastui ja itki onnesta, niin vielä kovempi nauru. Ihmiset nauroivat oikeastaan koko loppuelokuvan kun kapteenia pelastettiin. Tom Hanks vetää tosi hyvin roolinsa ja elokuva oli ainakin minusta tosi hyvä. Ihmisten reaktiot järkytti ehkä senkin takia niin paljon, että elokuvassa tapahtuneet asiat olivat myös oikeasti tapahtuneet jollekkin. Sairaita nää täälä. En vois kuvitella et suomessa kukaan naurais tolle elokuvalle!! Mut se siitä, kannattaa kattoa se! :)

Sunnuntai onki menny taas kerra  makoillessa! Käytiin me 
syömässä portugalialisessa ravintolassa ja kaupassa :) suunniteltiin kans et leivotaan tänään pullaa! Laskiaispullia! ;D 

Huomenna pitäis alottaa harjottelu synnärillä! Innolla ootan! Ehkä vähän kauhullakin, kun on kuullu sieltä juttuja muilta opiskelijoilta. No kohta selviää! 

Tälläin pieni kuva arvoitus loppuun.. Montahan naista meijän kämpässä asukaan tän kenkämäärän perusteella. Tosiaan tossa ei oo vielä ees kaikki!! Osa on kaapissa :D Nopeesti laskettuna kenkäpareja on yli 20! 



 Tääl pyyhkii muuten ihan hyvin! Tahtoisin kyl jo kotiin :/ On tää jo aika nähty! Kaipa tää tästä lähtee taas. Suht nopeesti noi viikot menee kuitenki.. tai nii jaksan ainaki ajatella :) 

Terkkui kaikille! Halei porukoille, ystäville ja Teemulle <3 rapsutuksii Tildalle! 

T. Mari 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti