tiistai 21. tammikuuta 2014

Reissun suunittelua ja varpusparvia

Hellurei!
Mettisen likka onki paskataudissa, nii rustaampa tänne nyt jotain aikani kuluks ku ei paljoo muuta pysty tekeen! :D Tänää en töihi kyenny, mut onneks alkaa jo helpottaa..kai :) 

Eilen aamulla meijän piti mennä tapaamaan tätä samaista hoitajaa sairaalalle, joka oli viime torstaina mukavat kaksi tuntia myöhässä. Kaikkien yllätykseks, hän oli ennen meitä paikalla! Siinä sitten selviteltiin, että mille osastoille haluttaisiin nyt mennä ja jotain paperisotkuja. Ei haluttu enää Tian kanssa mennä lastenosastolle, vaan toivottiin, että päästäis vielä pienempien lapsosten osastolle. Toiveemme toteutui ja tämä viikko pitäisi pyöriä "post-natal" osastolla, eli synnyttäneiden vuodeosastolla, jolla vauvat ja äidit ovat ennen kotiin pääsyä. Osastoja on kaksi, toisella kaikki "normaalit äidit" ja sillä osastolla mihin meidät sijoitetiin, ovat "riski-äidit". Kaikki sectio äidit, diabeetikot, verenpaine ongelmaiset jne. tulivat meidän puolelle. Äitien kuuluu itse hoitaa vauvansa osastolla, joten melko pitkälle meidän oli hoidettava vain äitejä. Tosi reippaasti kaikki hoitivat omia vauvojaan.. mitään ohjausta ja neuvoja en nähnyt kenekään hoitajan antavan äideille. Eikä hoitajia ne vauvat muutenkaan kiinnostanu.. Täälä on kai väärin näyttää tunteitaan ja lässyttää lapsille :D mitä me tehtiin melkein jokaisen kohdalla! Tuitui! :) Näin myös pienet kaksoset! Oooi :) terkkuja omalle puolikkaalle <3 Osaston yhteydessä oli myös keskola! Käytiin sielä pyörähtämässä ja vain katsomassa pikkuisia. Hellyyttävä näky kun noin reilu kilon painoiset vauvat hukkuivat ylisuuriin vaippoihin :) (ei täältä kai saa sellaisia ihan pieniä!) 
Juteltiin osaston sairaanhoitajan kanssa, joka kertoi surullisen tosiasian, että melkeimpä jokaisella äidillä on hiv :( On olemassa jotakin lääkettä, jota äidin pitäisi raskauden aikana syödä,  mikä ehkäisee vauvan tartuttamisen.. Hoitaja kertoi monen laiminlyövän hoitoa tai jopa monen äidin ottamatta hoitoa ollenkaan ja näin melkein aina, myös lapsesta tulee hiv positiivinen :( Hoitaja arveli sen johtuvan siihen liittyvästä häpeästä, ettei viitsitä hakeutua hoitoon. Itsekästä ja todella surullista. Hoito olisi täällä ilmaista! 
Keskusteltiin myös siitä, kuinka helposti hiv:iä voisi ehkäistä.. hoitaja kertoi kaikkien olevan tietoisia riskeistä ja kuinka tulisi käyttäytyä, mutta ihmiset eivät silti toimi niin?? Se on niin yleinen täälä, että eipä vissiin hirveesti hetkauta jos sen saa! Ei voi taas kun kummastella. Kerrottiin myös kuin harvinainen tauti se on Suomessa ja hoitaja ei ollut uskoa meitä:) Hyvin mielin lähdettiin sairaalalta kotii! Mitä nyt mulla vatsaa kramppas ja kiersi :/ 
Eilen illalla mentiin meidän isäntäperheen toiselle talolle, joka sijaitsee viereisellä kadulla. Taloon on tällä hetkellä majoittunut kymmenen amerikkalaista opettajaa. Oltiin sovittu Wayne "the tour guide":n kanssa (joka asuu sielä myös), että tullaan suunnittelemaan meidän reissua, mitä halutaan nähdä jne. täälä Namibiassa :) Lyötiinkin sitten lukkoon, että Helmikuun 14.päivä sarttaa pikkubussi kohti seikkailua! Tarkoituksena olisi mennä Sambian puolelle kurkkaamaan Victorian putoukset, sieltä tulla takaisin Namibiaan ja Etoshan luonnonpuistoon pariks päiväks kattomaan kirahveja, norsuja, jellonia, gebardeja jnejne! (Nukutaan ulkona teltassa!). Samalla reissulla suunnataan myös rannikolle Swakopmundiin (isäntäperheellä on talo sieläkin) ja Sossusvleihin kiipeemään maailman korkeimmalle dyynille. Eikä tässä vielä kaikki! Päätimme ehtiä myös etelä namibiaan katsomaan maailaman toisiksi suurinta kanionia, the Fish river Canyonia!:) Koko lysti kestää 10-12 päivää. Meitä lähtee täältä neljän hengen porukka. Kolme suomalaista ja yksi saksalainen :) En taida tahtoa mennä sairaalalle enää ollenkaan, kun vaan varttuu tota reissua ;) Kuvia lupaan ottaa paaaaljon sitte :) Lyötiin myös lukkoon, että ens viikonloppuna lähetään patikoimaan, silloin on mahdollisuus nähdä elukoita ekan kerran! Can't wait! :) 
Kuvia ei oo kummosia vielä otettu, joten tässä sairaalasta ja paikallisesta ambulanssista kuvat 



Kivasti pehmustettu tolla punasella.. Nii ja kaks paikkanen!?

Terkut ja halit t. Mari! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti