keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Teholla tehokkaina


Kolme päivää vietetty teho-osastolla. Teho on 7 paikkanen ja jokaisella potilaalla on oma hoitaja joka päivän mittaa vastaa kaikesta potilaaseen liittyvästä. Laitteet ja muut härvelit vastaavat tiettyyn tasoon suomen tasoa.. Osa taas näyttää siltä kun ne olis yhtä vanhoja kun minä!
Pikku potilas, vähän laitteita ja "kirjauspaperi" 
Hoito on ihan hyvää..kai. Hoitajien pitää ottaa kontrollit potilaasta tunnin tai kahden välein ja ne kirjataan aivan jäätävän kokoseen paperiin, mikä on seinään tai johonkin tauluun kiinnitetty. Koneet ja monitorit kilkattaa milloin mitäkin hältytystä, mut eipä sille mitään tehdä. Hygienia on tälläkin osastolla ihan retuperällä :D hanskoja on paljon! Mutta esim aamupesut hoidetaan samalla rätillä. Ei oo kuultu täälä pesulapuista. Eihän siinä samassa rätissäkään vikaa olis jos edettäis puhtaasta likaseen.. mitä täälä nyt hinkataan takapuolta ja siirrytään selkään ja taas vähän joka vakoa ja jos sitte vaikka jalat :D käääk! Aamulla pitää myös joka potilaan virtsa stiksata. Eihän siinä, potilaan pissa tyhjennetään pissapussista kippoon ja tikku perään, sitten kaadetaan se pois ja mennään seuraavalle potilaalle sitä kippoa pesemättä välissä ja taas stiksataan jne. Ei täälä dekoja ole, harja ja saippuaa on näkyny, mutta en oo nähny käytettävän missään :D
Huuhteluhuone. 
Tosi mielenkiintosia potilaita kyllä on:) semmosia tauteja ja vammoja mitä suomessa tuskin koskaan tulen ainakaan kotkassa hoitamaan. Odotettiin eilen innolla palovammapotilasta joka oli polttanut itsensä 80 prosenttisesti..eipä näkynyt kun ei selvinnyt teholle asti :/ Hö. Kivoin osasto tää kyllä on ollu tähä mennessä! On itelläki jotaa tekemistä..välillä :) Tosi kiinnostuneita on myös hoitajat opettamaan ja kauheasti kiinnostaa monia mistä tullaan ja ketä me ollaan.  "No, not doctors.. nursing students from Finland" :D

Piipaa autossa pirteenä
On eilen ja tänää ollu hiljasta, jopa tylsää. Eilen lääkärien kierron jälkeen selvis, että mun potilaasta pitää ottaa CT kuva ja se onnistuu vaan Central Hospitalissa. Jee pääsin potilaan mukaan siirrolle, eli lanssilla mentiin. Central Hospital on siis täälä se parempi sairaala. Ei sekään nyt missään huippukunnossa ollu, kun vähän käytiin kiertelemässä sillä välin kun potilas odotti vuoroaan tutkimukseen. Ku kaikki oli tehty ooteltiin taas ambulanssia hakemaan ja pikku päikkäritkin taisin siinä odotellessa ottaa. Takasintulo matkalla ambulanssissa olikin sitten kolme potilasta ja viis hoitajaa :D hyvin mahtu! Kyytiin otetaan niin monta potilasta kun mahtuu yhdellä kertaa. Tämä ambulanssi ei tosin ajanu ku siirtoja, eikä ollu ollenkaan siis hälytettävissä.
Muutama kuva..
    

Näis maisemis rustasin kortteja eilen! 

Tänää illalla suunnataa ulos syömää! Vissiinki pitsaa :) Jonka jälkee mennään kuuntelee live-musiikkia Warehouseen joka on suosittu "pubi" täälä. Huomenna ei tartte sairaalalle mennä van koko porukka lähtee Home of good Hopeen lapsien kans leikkimää :)

Tällästä tällä kertaa. :) iso hali Teemulle ja porukoille! <3 

T. Mari 

1 kommentti:

  1. Aika tutun oloista tekstiä tho-osastosta. Aika samalla kaavalla mennään täällä Lankassakin.

    VastaaPoista